by petko.doichev 04/04/2024

„Балдаран Спринг“ и „Лидл България“ партньорство с обща цел

Преди близо четири години „Лидл България“ се довери на „Балдаран Спринг“ АД за производството на качествена изворна вода за собствената си марка изворни води „Сагуаро“, както и за трапезна вода „Вода“. Това партньорство не само продължава да се засилва с времето, но и разширява своя обхват, фокусирайки се също така върху разработването на по-екологични продукти.

Навършва се една година от началото на приемането на пластмасови бутилки в автоматите пред част от филиалите на „Лидл България“. Общото количество, събрано за този период, е впечатляващите 300 тона рециклиран материал. Бутилките за изворна вода „Сагуаро“, произведени от „Балдаран Спринг“ АД, съдържат от скоро 30% вложен рециклат. „Балдаран Спринг“ АД е първата компания в България, която съвместно с „Лидл България“ пусна на пазара бутилка с вложен вътре рециклат от 30%. И двете компании си поставят обща цел – увеличаване на процента на рециклиран материал в продуктите.

„Лидл България“ започва своето партньорство с „Балдаран Спринг“ АД по време на ковид пандемията, което помага на Балдаран да реализира сериозни ръстове в продажбите през последните години като за миналата година компанията отчита 85 млн. продадени литри бутилирана вода на българския пазар. „Този резултат ни нарежда на 3то място в България в обем сред предприятията за бутилирана вода“, посочи Таня Стоименова, изпълнителен директор на фирмата.

промоция вземи 6 плати 5