by petko.doichev 18/07/2022

Балдаран инвестира 7 млн. лв. в нова производствена линия KRONES

Балдаран Спринг АД финализира успешно инестиционната си програма за 2022г. като инсталира и пусна в експлоатация последно поколение бутилираща линия за вода от водещия производител в световен мащаб – немския гигант KRONES. Tази стратегическа инвестиция превръща заводът на Балдаран в гр. Девин в един от най-модерните заводи за бутилиране на вода в България.

Стойността на общата инвестицията в завода по инсталирането на новата линия е приблизително 7 млн. лв. Компанията е инсталирала до момента 3 производствени линии само за 8 години работа с машини и оборудване последно поколение от водещи производители като KRONES, КОSME, SACMI и SIAPI. С новите производствени мощности значително се повишава ефективността на производството, а компанията се нарежда сред водещите производители на бутилирана вода откъм капацитет и дебит в България.

Линията е напълно автоматизирана и цикълът на производство е затворен. По своя път, водата е недокосната от извора до потребителя. Това гарантира високото качество на водата бутилирана от извор Балдаран.

промоция вземи 6 плати 5